Draken, ratten en haaien
Een Engelse toerist spring over de dranghekken heen endoet een ondefinieerbaar dansje.Vlak voordat de security man hem kan pakken springt hij weer over het hek heen en verdwijnt in de menigte. Everybody's exited voor de parade van het Chinese Nieuwjaar. Me too! Ik weet niet welke kan ik op moet kijken - want ja, komen ze van links zoals je zou verwachten in Nederland, of van rechts? Wat hier waarschijnlijk het geval is, want alles werkt omgekeerd(heel verwarrend). Nadat er een motoragent voorbij komt en een setje mensenin een golf buggy is het eindelijk zo ver. Van achter de bocht van de straat hoor je de parade naderen; de trommels en andere muziekinstrumenten doen hun best om zo luid mogelijk het publiek te vermaken. En daar zijn ze dan! Dansende draken verschijnen om de hoek van de straat. Prachtig gekleurd zijn ze en heel indrukwekkend springen ze op en neer in de lucht. Daarna volgen er nog meer draken en nog meer muziek. De jammerende klanken die je verwacht uit China komen ook voorbij. Samen met prachtig geklede mensen en nog meer draken. Het is het jaar van de rat, dus dit sterrenbeeld rijdt eerst voorbij op een praalwagen, de rest van de 11 sterrenbeelden volgen langzaam. Een dik uur later, een pijnlijke rug en een lamme arm verder (moest toch echt wat foto's en filmpjes maken), stap ik met een big smile door naar Darling Harbour. Op naar de visjes, vissen en haaien; krokodillen, zeeleeuwen en pinquïns in het Sydney Aquarium. Met mijn Engelse roommates Lora, Paul en James. Weer erg indrukwekkend. De haaien zwemmen letterlijk over mij heen. Wat een aparte beesten...
Misschien wel net zo apart als de rest van de stad. Maar wat een heerlijke stad is dit! De sfeer is goed en ik val van de ene in de andere verbazing. De stad heeft een hele aparte mix van allerlei invloeden. Aan de ene kant heb je het gevoel dat je in een knus Engels kuststadje loopt door de prachtige oude gebouwen, terwijl daar achter weer de grote torens ziet staan die je in een bruisende stad als New York zou verwachten. Daar tussenin staan palmbomen en andere tropische platen, en bij Bondi Beach staan weer Spaans ogende huisjes huizen die je eerder op een Caribisch eiland zou verwachten. Kortom, this is confusing. De auto's rijden links, wat heel vreemd voelt en ik constant moet nadenken bij het oversteken, en tussen de Australian shops door zie je weer Chinese winkeltjes. De mensen hier zijn Engels beleefd, maar zijnbruin en lopen op slippers (Oooo, wat is het trouwens heerlijk om mijn oude Havaianas, die ik 8 jaar geleden gekocht heb ik Portugal, weer aan te doen). En naast al deze beleefde mensen zie je nog meer beleefde mensen: namelijk Aziaten. Waar er ook veel van zijn hier in Sydney (ook veel gemixte koppeltje vanOosters en Westers). Wat de stad een extra dimensie geeft.Kortom, mijn arme hersenen - met nog een flinke jetlag in mijn lijf - kunnen al deze verschillende indrukken nog niet helemaal verwerken ;)
Sightseeing
Daarom heb ik vrijdagochtend om 10 uur (was al om 6 uur wakker vanwege mijn vreemde ritme) heerlijk lopen jetlaggen met oude bekendeLouis in Belmore park bij het centraal station waar ook mijn hostel is (Wake Up! is trouwens erg goed: schoon, gezelligen goed gelegen). Volgens mij zijn we nog nooit zo vroeg op pad geweest tijdens een vakantie, behalve op wintersport. 's Ochtends lekker omgehangen in het zonnetje in het park, 's middags hebben we een bezoekje gebracht aan Paddy's markets/Chinatown in de regen en 's avonds zijn we uiteten geweest met het Louis' Australische achternichtje Karinne (Engelse uitspraak) en haar vriend Jason. Beide heel sympathieke mensen. Ze hadden een hele grote moderne pub uitgekozen om te eten (lekker en goedkoop. Ik heb pasta gehad en Louis kangaroo vlees..), waar de sfeer goed was. Net als in de rest van de stad.
Vrijdag ben ik lekker alleen de stad in geweest, even rustig aan gedaan en lekker omgehangen in de stad. Heb de Harbour Bridge bekenen en het Opera House, beide erg indrukwekkend. Gister (zondag) en eergister heb ik ook een erg leuke dag gehad. Zaterdag ben ik eerst met mijn Duitse kamergenoot Sindika op pad geweest naar Lindt's. De enige chocolaterie ter wereld van dit merk,in Sydney. Echte hot chocolate gehad: jammmie! Daarna wat geshopt in de stad - want het regende - en daarna het the Museum of Contemporary Art geweest. Erg indrukwekkende tentoonstellingen gezien, o.a. modern Pakistaanse kunst van Shahzia Sikander. Later nog even naar het park bij de Harbour Bridge geweest, lekker relaxen. En 's avonds met Lora uit Engeland gegeten en naar de bar bij het hostel geweest.
En zondag dus met Lora, Paul enJames - mijn Engelse roommates - de stad in geweest. Eerst naar deparade van het Chinees Nieuw jaar en later hebben welekker geflaneerdin Darling Harbour en hebben we visjes - lees: haaien - gezien in het Sydney Aquarium.Aan het eind vande middag zijn we nog met de ferry naar Manly Beach geweest, heerlijk in de zon gezeten aan het strand.
Een dikke truffel
Poeh, dit waren mij eerste daagjes wel even... Heb nog wel wat dingen die ik wil zien in Sydney. Maar datdoe ik misschien nog welals ikhier over een aantal weken weer ben.Want ik voel mijn moeheid nog steeds. Conlcusie tot nu toe: ik geloof dat ik een nieuwe favoriete stad in mijn top drie heb staan, Sydney! Deze stad smaakt als een dikke vette truffel, jamm. Maar... deze Australische stad kan nog niet tippen aan mijn all time topper, Parijs. Wat ik hierna ga doen? Op naar Cairns! Vandaag (maandag) 13.20 uur locale tijd vlieg ik naar the tropical north :D
Filmpjes
Mijn foto's staan inmiddels online op Reismee.nl en van de filmpjes kon ik maar een paar online zetten, omdat de andere - de leuksten: o.a. eentje met het terracotta leger van Xi'an- te groot waren om te loaden.
Tot later!
Heel veel liefs,
Doortje
Jij heb de tijd van je leven, en je geniet volop. Had niet anders verwacht. Prachtig zijn de foto's ik heb al een paar foto's gezien dus weet hoe het er een beetje uit ziet Sydney. Voor straks een goede vlucht en tot mails.
Veel liefs en dikkekus mama
Hoi Doortje,
Wat een geweldig reisverslag. Het is alsof ik met je meedwaal door Sydney, genieten zeg! Heel veel plezier gewenst en ik kijk uit naar je volgende verhaal.
groetjes en liefs Marleen
Hè Door,
Heerlijk om te lezen dat je veel plezier hebt. We kijken uit naar je foto's en filmpjes. Bedankt voor alweer een heel leuk reisverslag.
Dikke tut Hilda
Wat een prachtig verhaal, ik zie het allemaal voor me.Geniet ze!
Heel veel liefs van Renée
Wat een heerlijk verhaal om te lezen! Veel plezier in Cairns!
Dikke kus Myelle
Hey Doortje,
Je bent er nog maar net en hebt al zoveel meegemaakt! Gaaf hoor!
Geniet ervan!
Welmoed
Jij kunt een mens nieuwsgierig maken naar de foto's en film die ongetwijfeld binnenkort zullen verschijnen.
Erg leuk dat je optrekt met mensen van verschillende nationaliteiten, kun je mooi je talenkennis even weer ophalen. We zijn blij dat je het zo naar je zin hebt. Geniet ervan en we zien uit naar je volgende verhaal.
Dikke knuffel van ons hier uit het koude kikkerlandje waar het nu ook mooi weer is. Kusjes Lieuwe en Tiny.
Ik word echt jaloers , fantastisch wat je al gedaan hebt en je bent er pas.Ook al volop contacten waar je leuk mee optrekt en dat je Louis nou net ook treft hoe is het mogelijk.Meid ik kijk uit naar je volgende reisavontuur en de fotos natuurlijk.De groetjes van ons
allemaal en tot horens xxx
mensen let op dit is myn dochter en ik ben zo blij dat zij het naar haar zin heeft het is duidelijk waarom ik zo trots ben door maak nog veel plezier tot later
Het voelt of ik weer even down under ben. Wat is het toch goed om te doen Door. Deze ervaring blijft je achtervolgen. Nog heel veel plezier in Cairns en de rest.
Dikke knuffel Fenna
Hoi Door, fijn dat je zo naar je zin hebt, je ouders zijn al aan sparen voor een ticket voor een dergelijke reis
want zo dochter zo vader. Zijn zondagavond met zijn vieren uit eten geweest, gebakken kangeroe en nog wat lekkers ( grapje). Nog heel veel plezier daar geniet volop want je bent zo weer terug.
dikke knuffel Johan en Maja
Hey Doortje!
Super dat je het zo naar je zin hebt. En wat schrijf je ontzettend leuk. Ben benieuwd naar je volgende verhalen. :)
Heel veel plezier en geniet lekker van de tijd in Australie.
Veel liefs Marijke
Hoi Door, geweldig verhaal en mooie foto's. We reizen met je mee. Knap dat je dat allemaal onderneemt. Geniet ervan en hou ons op de hoogte.
Heej Doortie! Super leuk verhaal, maakt me ook erg nieuwsgierig naar Sydney. Zomaar binnenkomen in de steden top 3.. dat kan natuurlijk niet zomaar :) Uiteraard blijft Paris op uno, maar welke stad staat dan op twee?
Heel veel plezier de komende weken en een goede reis! xxies
Hoi Doortje,
Wat leuk om je verslag te lezen, ik wil ook naar Sydney......:)
Geniet ervan en laten we weer eens wat afspreken als je terug in Nederland bent.
Laurens
He Doortje,
Gaaf avontuur. Het ga je goed!
X Ido
Haha, 'oude bekende Louis', grapjas.
Anyway, heel veel plezier met alles! Ik heb dit eerste stuk ook mogen meemaken maar het vervolg niet en ik ben heel benieuwd hoe je het gaat hebben. Uiteraard gaat het heel mooi worden, ik blijf je volgen!
Hey!
Wat leuk om je reis te volgen :)
Ik ben erg jaloers op dat warme weer... Maar we hebben hier ook niet te klagen.
Veel plezier de komende weken!
Groetjes Atty-Marije
Hee Door!
Wat een fantastische foto's! En een fantastisch verhaal! Er lekker van genieten meid, dan geniet ik over 2 weekjes wel van Parijs! hihi .. We zijn nu alles goed aan het voorbereiden en hebben nu een beetje een idee waar we precies zitten en wat we wanneer willen bekijken.
Lekker genieten en ik wacht op je volgende verhaal!
Dikke kus, Heleen
Lieve doortje
Wat een moedige vrouw ben je toch, zo'n spannende reis zo ver hier vandaan, dan ben je niet meer onze kleine doortje maar een echte jonge vrouw. ik vind je moedig.
Wat een prachtige foto's en mooie verhalen, geniet maar met volle teugen, want veel later komty het er vaak niet meer van.
Ik ben jaloers op je, misschien doe ik het je nog wel eens na.
Blijf je voorzichtig ! Een goed vervolg van je reis toegewenst.
Johan en Ron
Wauw, wat een prachtige foto's!!!!! Volgens mij vermaak jij je daar wel prima!
groetjes
Welmoed